Activități opționale (Cluburi)

Asigurăm dezvoltarea pluridisciplinară a copiilor prin intermediul activităților opționale care completează armonios cadrul activităților didactice. Aceste activități sunt posibile datorită facilităților disponibile în Grădiniță:

Complexul sportiv cu piscină interioară, Sala de gimnastică, Sala de sporturi de echipă, Sala de spectacole cu pian, Laboratorul de informatică, Laboratorul de ştiinţe Creative Science, Centrul de limbi străine, Centrul de documentare şi informare, Cabinetul de consiliere educațională şi logopedie.

Cluburile disponibile sunt organizate după cum urmează:

Locaţie: Sala de sporturi de echipă, sala de gimnastică, sala de spectacole, bazinul de înot interior, terenuri de sport outdoor

Coordonatori: Cadre didactice de specialitate, cu merite deosebite în sport și experiență în lucrul cu preșcolarii

 • Mini-Fotbal
 • Mini-Baschet
 • Mini-Handbal
 • Mini-Volei
 • Înot/Aquagym
 • Tenis junior
 • Badminton junior
 • Gimnastică
 • Dans modern și sportiv
 • Balet şi mişcare scenică
 • Aikido

Fiecare dintre ramurile de sport prezentate se poate practica individual sau în grup de maxim 10 copii.

Nevoia de mişcare a copiilor la vârsta de 2-6 ani este foarte mare. Activităţile de mişcare sistematic organizate ajută la creşterea şi dezvoltarea armonioasă a organismului copiilor, asigură un raport optim între statură şi greutate, favorizează construcţia osoasă, permit o bună dezvoltare a inimii, plămânilor şi muşchilor.

Spiritul de echipă este o calitate importantă care pregăteşte copiii pentru provocările vieţii de adult şi îi ajută să înveţe cele mai bune mijloace pentru a reuşi în viaţă. Însă nu este o calitate înnăscută, ci este un „bun” dobândit care-i învaţă despre încredere, responsabilitate, comunicare sau cooperare.

Copiii învaţă să respecte regulile, coechipierii şi adversarii, să se bucure şi să facă mişcare într-un mod organizat. Complexul sportiv al Grădiniței are dotări ultramoderne, respectă particularitățile de dezvoltare psihofizică și asigură securitatea, confortul și bucuria copiilor noștri.

Mai multe despre cum ne bălăcim și ne jucăm învățând, aici. Iar detalii despre bazinul de înot le puteți afla citind Caracteristicile tehnice ale bazinului de înot.

Previous
Next

Locaţie: Centrul de limbi străine

Coordonatori: Cadre didactice de specialitate

 • Limba engleză
 • Limba germană
 • Limba italiană
 • Limba spaniolă

Aceste cursuri urmăresc să capteze atenţia, interesul şi plăcerea copiilor pentru învăţarea limbilor străine, să dezvolte capacitatea de a exprima mesaje simple prin dialoguri minimale, jocuri, poezii şi cântece. Preşcolarii dobândesc o atitudine mai degajată și mai sigură ca vorbitori de limbi străine.

Acest Club se desfășoară individual sau în grup de maximum 10 copii.

Previous
Next

Locaţia: Cabinetul de consiliere educațională şi logopedie

Coordonator: cadru didactic specialist

1. Creștem fericiți! – activități de dezvoltare personală

Obiectivele principale ale acestor activităţi constau în exprimarea şi gestionarea eficientă a emoţiilor, relaționarea pozitivă cu ceilalţi, valorificarea potenţialului personal, rezolvarea de probleme şi respectarea de reguli, dezvoltarea creativităţii şi a gândirii critice.

Acest Club se desfășoară individual sau în grup de maximum 10 copii.

2. Logopedie

Preșcolarul este ajutat și stimulat să dezvolte limbajul receptiv și expresiv, vocabularul, inițiativă în comunicare, să se exprime clar, corect și coerent.

Acest Club se desfășoară individual.

Previous
Next

Locaţia: Sala de spectacole a Grădiniței

Coordonator: cadru didactic de specialitate

Arta deschide căi spre cunoaşterea realistă prin limbajul imaginilor artistice. Prin muzică se dezvoltă sensibilitatea, gustul pentru frumos, auzul muzical și creativitatea.

Acest Club permite însușirea cunoștințelor despre muzică, instrumente muzicale și interpreți renumiți astfel încât copiii simt și trăiesc muzica ca pe o filă de poveste a vieții lor.

Activitățile se desfășoară individual (pian și canto) sau în grup de maximum 10 copii (canto / cor).

Mai multe despre cum ne distrăm pe ritmuri frumoase puteți vedea aici.

Locaţia: Sala de spectacole a Grădiniței

Coordonator: actor cu experiență în lucrul cu preșcolarii

Prin artă teatrală copiii sunt învăţaţi să rostească corect cuvintele, se lucrează la dicţie, apoi începe lucrul efectiv pe scenă prin jocuri de rol. Piesele de teatru sunt puse în scenă, la început prin momente dramatice, cu texte adaptate vârstei, cu recuzita și vestimentația necesară. Și dacă decorul este pregătit, micii actori și-au învățat rolul, spectacolul e gata să înceapă!

Clubul se desfășoară în grup de maximum 10 copii.

Locație: Sala Gărgărițelor

Coordonator: cadru didactic cu aptitudini specifice și experiență în educația timpurie

Arta străveche a împăturirii hârtiei ajută la dezvoltarea motrică, psiho-comportamentală și socială a copiilor.

Transformarea hârtiei în forme variate – de la flori și fluturi la personaje de poveste – stimulează și modelează abilităţile motrice fine și îndemânarea, răbdarea, imaginația creatoare, abilitățile de colaborare și comunicare în grupul de copii.

Pe lângă toate acestea, origami reprezintă pentru micii creatori o metodă excelentă de distracție și relaxare!

Clubul se desfășoară în gup de maximum 10 copii.

Dacă vreți să vedeți cum prinde viață hârtia la noi, magia este aici.

Previous
Next

Locația: Laboratorul de Științe

Coordonator: cadru didactic cu experiență în educația integrată

Pictura cu praf de marmură este un joc fascinant: o planşă pre-tăiată, o spatulă de dezlipit, creioane speciale umplute cu marmură fin pisată în culori atractive, fantezie şi creativitate, iată toate ingredientele distracţiei! Este o activitate creativă care exersează și dezvoltă manualitatea copilului, contribuind totodată la dezvoltarea imaginației și creativității copiilor.

Tehnica de lucru constă în dezlipirea peliculei adezive de pe planșă cu ajutorul spatulei, îndepărtarea capacului de la creionul Sabbiarelli, utilizarea culorii doar pe spațiul special de colorat cu particule de marmură, dozarea cantității de particule de marmură, distribuirea granulelor cu mâna, recuperarea cantității în exces, toate acestea prin exercitarea mișcării în mod repetat. Această activitate ajută copilul să se concentreze asupra conceptelor spațiu-culoare-formă, dezvoltă memoria vizuală și simțul tactil (atingerea granulelor fine de marmură strălucitoare relaxează și are un rol terapeutic), ajută la liniștirea și concentrarea copiilor hiper activi.

Este un Club mult iubit de către copii, mai cu seamă că produsul activității lor poate căpăta sensuri noi și poate fi păstrat toată viața!

Acest Club se desfășoară în grup de maximum 6 copii.

Locație: Sala de activități

Coordonator: cadru didactic de specialitate

Activități: Pictură, modelaj, lut, argilă, nisip, colaj

Pictura, decupajul și modelajul în argilă și lut sunt invitația către o lume în care se îmbină arta și meșteșugurile.

Copiii își pot explora interesele și pasiunile în acest domeniu. Pentru micii artiști, Arts & Crafts reprezintă o formă de exprimare și, totodată, o modalitate de stimulare a abilităților motorii fine, aptitudinilor artistice, imaginației, creativității și gustului pentru frumos.

Clubul se desfășoară în grup de maximum 10 copii.

Previous
Next

Locația: Sala de clasă a Gărgărițelor

Coordonator: Cadru didactic de specialitate

Pictura înseamnă comunicare autentică, exprimarea gândurilor şi trăirilor personale, împlinirea unui vis, posibilitatea de a te mândri cu un talent bine cultivat. Pictura este o lecţie de dragoste… de artă!

Tinerii artişti vor învăţa şi descoperi culorile, formele şi amestecurile cromatice. Cursul dezvoltă creativitatea, imaginaţia, observaţia şi încurajează copilul să se exprime liber prin intermediul desenului şi culorii.

Prichindeii vor învăța să picteze și să deseneze prin tehnici diferite:

 • Tehnica picturii pe sticlă;
 • Tehnica picturii pe ceramică/porţelan;
 • Tehnica picturii pe pânză/lemn și alte materiale;
 • Tehnica şerveţelului (decoupage) pe diferite suprafeţe;
 • Tehnica graficii: design vestimentar, peisaje, portret, natură statică;
 • Tehnica artei decorative;
 • Tehnica modelajului: lut, ipsos etc.

Acest Club se desfășoară în grup de maximum 10 copii.

Previous
Next

Activități Generale

Descoperă oferta noastră educațională prin care oferim copiilor o educație de calitate.
Descoperă

Activități Opționale
(Cluburi)

Activitățile opționale completează armonios cadrul activităților didactice.
Descoperă

Activități Extracurriculare

Activități dedicate organizării de serbări, excursii, tabere, plimbări și activități recreative.
Descoperă